Rekabet Kurumu onayladı; N11 artık Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli

N11 Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri AŞ’nin Tamamı Abu Dabi Merkezli DMSF Holding Limited’e Devredildi

Rekabet Kurumu tarafından onaylanan bir kararla, N11 Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri AŞ’nin tümünün Abu Dabi merkezli DMSF Holding Limited’e devredilmesine izin verildi. Kurumun yaptığı açıklamada, işlemin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında incelendiği ve rekabeti olumsuz etkilemeyeceği belirtildi.

2013 yılında Doğuş Grubu ve Güney Koreli SK Group ortaklığıyla kurulan N11, 2023 yılında Getir tarafından satın alındıktan sonra 2024 yılında Borançılı Teknoloji’ye geçmişti. Son olarak, platformun kontrolü ve tüm payları DMSF Holding’e devredildi.

Halk TV tarafından aktarılan habere göre, Rekabet Kurumu daha önce yaptığı bir duyuruda, “N11 Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri Anonim Şirketi’nin tüm paylarının DMSF Holding Limited tarafından devralınması işleminin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında değerlendirildiği” ifadelerine yer vermişti.

Halk TV’nin raporuna göre, Getir, Hepsiburada ve Trendyol gibi platformlardan sonra N11’in de yabancı sermaye tarafından devralınmasıyla Türkiye’deki büyük e-ticaret sitelerinin tamamı yabancı sermayeye geçmiş oldu.

DMSF Holding, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren çok uluslu bir yatırım şirketidir.

Related Posts

Avdagiç’ten ‘belirsizlik’ uyarısı: Türkiye hazırlıklı olmalı

İstanbul Ticaret Odası’nın mayıs ayı Meclis toplantısında konuşan Avdagiç, küresel şirketlerin, jeopolitik gerilimler, pandeminin ardından değişen tedarik zinciri yapısı ve Çin’in içine dönük politikaları nedeniyle alternatif yatırım bölgelerine …

Espressolab’den boykot çağrısına dava: Sosyal medyada tepki yağıyor!

CHP’nin mitinglerinde hedef gösterilen kahve zinciri, sosyal medyada yapılan boykot çağrılarına karşı dava süreci başlattı. Tepkilerin odağındaki markaya karşı açılan tazminat davaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Sosyal medya kullanıcıları yaşanan gelişmeleri hesaplarından duyurdu.

Hindistan Siyonizmi: Rol modeli İsrail

6 Mayıs’ta Pakistan’a saldıran Hindistan ordusunun Azad Keşmir’de iki camiyi de hedef alması, ülkede Başbakan Modi ile birlikte yükselen “İslam düşmanlığının” göstergesi. Modi döneminde İsrail’in yakın müttefikine dönüşen ülkede yönetici elitin ideolojisi haline gelen “Hindutva” da “Siyonizm”e benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Kripto yatırımcıları dikkat: Sıkı denetimler yolda!

Sermaye Piyasası Kurulu kripto varlık platformlarının rezerv kanıtı denetimi sürecine dair yeni ilke ve esasları açıkladı. Platformların denetim için gerekli belgeleri düzenli olarak sunması ve bağımsız denetçilerle sözleşme yapması zorunlu hale geldi. Bu düzenleme, sektördeki şeffaflık ve güvenliği artırmayı hedefliyor.

Hindistan’da Türkiye’yi şok edecek karar: Ermenistan havaya uçacak

Hindistan ve Pakistan arasında artan gerilimin ve yaşanan çatışmaların ışığında Hindistan’da Türkiye ve Azerbaycan’ın boykot edilmesi çağrıları yükseliyor. Aynı zamanda alternatif olarak Ermenistan ve Yunanistan markalarına destek verilmesi şeklinde …

Hazine gelirini faize yedirdi: Faiz payı yüzde 21’i aştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, nisan ayında nakit gelirler 1 trilyon lirayı aşsa da, harcamalar 1,2 trilyon lirayı bulunca Hazine 183 milyar 495 milyon TL açık verdi. En büyük kalemlerden biri olan faiz ödemeleri ise 257 milyar liraya dayandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir